Poslovno komuniciranje u Rijeci ili što sam radila u tjednu cijeloživotnog učenja

Tjedan cijeloživotnog učenja je pri kraju. Dobro je da se barem jednom na godinu podsjetimo da učimo dok smo živi. Meni se čini da kad čovjek prestane učiti, onda samo vegetira.

Svake godine u gospodarskoj komori u Rijeci, u sklopu već pomenutog tjedna, održim predavanje. Ove nam je godine tema bila “Poslovno komuniciranje i poslovni bon-ton”. Dvorana popunjena, ostalo je na listi čekanja oko 30-ak ljudi. Sorry ljudi, dvorana ima samo 50 mjesta. Bilo je odlično: ja puna energije jer cijelo ljeto nisam predavala, polaznici motivirani. Učili smo, razgovarali i smijali se. Puno dobre energije se stvorilo, ali tako je uvijek u Rijeci.

Danas sam bila na Vernu, predstavljanje istraživanja o edukativnim potrebama za 2012. godinu proveo MojPosao za potrebe portala EduCentar. Iako bi stručnjaci koji se bave istraživanjima našli poneku zamjerku glede odabira uzorka i još nekih sitnica, mislim da je za svaku pohvalu što je ovo istraživanje opstalo u ovo vrijeme rezanja svih troškova. Rezultati zanimljivi, ali ne i neočekivani, pogotovo ne nama koji se bavimo edukacijom pa dobro znamo stanje u hrvatskim tvrtkama. Mene je najviše oduševio visoki postotak ispitanika koji su sami spremni uložiti/platiti svoje obrazovanje. Tako i treba, uzeti život u svoje ruke i sami upravljati svojom karijerom :)))

Sve u svemu, bio mi je ovo zanimljiv tjedan, pun novih ljudi i dobre komunikacije. I to je dio cijeloživotnog učenja.

Naravno, Rijeka mi ne bi bila potpuna bez kave kod Charlija. Divan sunačani dan, pa kaj čovjeku treba više u životu.

3 misli o “Poslovno komuniciranje u Rijeci ili što sam radila u tjednu cijeloživotnog učenja

    • Draga Stilueta, Rijeka ti je i moj grad, jr sam ti ja po tati Kastavka, odnosno iz Rubeša, a moje je djevojačko prezime Jurdana. Cijeli sam ti ja život između dva grada, Zagreba u kojem sam rođena i Rijeke u kojoj sam svako malo, a uskoro, nadam se i puno stalnije:)) Pozdrav i hvala ti kaj pratiš moj blog. Ako znaš da bi netko bio zainteresiran za moj trening 06. 10. pls šeraj.

      • O pa susjeda, ja sam u Matuljima trenutno 🙂 Proslijedit ću glas, slobodno sve informacije na marija@ri-connect.hr, kad ne blogam sam ozbiljna PR-uša 🙂 Nemojte zamjeriti neformalan ton obraćanja 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s