Naučite reći NE, jer to znači DA životu!

no
Jack Paar je rekao:
» Kod pogledam unatrag, moj mi život izgleda poput dugog vježbališta s preprekama, a najveća prepreka sam ja».

Teško je mijenjati naše stavove, ali nije nemoguće. Oni su stečeni kao i većina bremena kojeg vučemo kroz život. I ja sam pripadala velikoj obitelji onih koji su se bojali reći „NE“. I svaki put kad sam govorila „DA“, a mislila upravo suprotno bila sam ljuta na sebe i svoju slabost. Zato sam zaratila sama sa sobom i odlučila prekinuti s tom žaljenja vrijednom navikom.

Prvo sam osvijestila da stavovi koje imam općenito nisu baš svi moji i da ih vučem od tko zna kada, ali da nikakve veze nemaju sa genetikom. „OK“ rekla sam sama sebi, „ako nije genetika to znači da ih možeš šutnuti ako ti se ne sviđaju“. Zatim sam ih malo probrala, da vidim koji bih zadržala, koje odmah mičem od sebe, a o kojima ću još malo promisliti. Nakon te inventure, počela sam vježbati. Vježba je jako korisna u ovom slučaju.

Vježbajte izgovoriti riječ «NE». Izgovarajte ju glasno kada ste sami tek tako da se naviknete na nju. Zatim zamislite situaciju u kojoj biste je rado izgovorili. Predočite si osobu i zamislite kako joj govorite «NE». Vježbanjem to usavršavajte. Nemojte se uplašiti kada prvi puta izgovorite «NE». Nemojte si predbacivati, već si čestitajte. Svaki sljedeći put će biti lakše. Recite «NE» kada to smatrate potrebnim i budite ponosni na sebe. Jer ste pobijedili!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s