Kako izgraditi odnos s osobama koje nam se ne sviđaju ?

Dealing-With-Conflicting-People-and-Situations

Vaš šef vas je upravo pozvao na suradnju u novom projektu. U sebi ste se nadali tom pozivu: projekt je zanimljiv, vaša će znanja i sposobnosti u njemu doći do punog izražaja, a i vaš će značaj unutar tvrtke bitno narasti.

Zasjat ćete u svom punom sjaju. Samo jedna činjenicu muti vašu sreću. Morat ćete surađivati s osobom s kojom nikako ne uspijevate uspostaviti dobar odnos. Ona je sve što vi ne podnosite: sarkastična je, na sastancima stalno negativno komentira sve što vi predložite, sklona je tračanju, a počesto izbjegava odgovoriti na elektroničku poštu koju joj šaljete. Sve što čini, vama je poruka da vas ne voli i da joj smetate. Nažalost, njezina stručna znanja neophodna su za projekt na kojem radite tako da je izvjesno da ju nikako nećete moći izbjeći. I što sad?
Koliko ste puta donosili odluku da potražite drugi posao jer vam je teško uspostaviti dobre odnose sa šefom ili kolegama? Ili sa klijentom koji je bitan za tvrtku u kojoj radite? Koliko puta vas je u nedjelju popodne uhvatila nervoza pri pomisli da ćete sutra susresti osobe sa kojima nikako ne možete pronaći zajednički jezik? Sigurna sam da je takvih situacija bilo počesto u vašem kao i u mojem životu. I ja sam, kao i vi, pronalazila bezbroj razloga zbog koji bi izbjegla taj nesretni ponedjeljak u kojem će se morati suočiti s osobama koje su mi odbojne i naporne. Nažalost, danas smo u situaciji da smo sretni da imamo ikakav posao, tako da je razmišljanje o okolini koja nas okružuje na poslu postalo luksuz koji smo zanemarili. Izaziva u nama stres, psihosomatske tegobe i stvara pogodnu klimu za različite bolesti.
Teško da ćemo moći promijeniti okružje u kojem radimo, a još teže osobe s kojima radimo. Bili bi to neučinkovito trošenje vremena i energije. Sa slabim izgledima za uspjeh. Zato će nam biti puno lakše prilagoditi sebe situaciji u kojoj smo se našli i razviti strategiju

1. Zašto?
Razmislite zašto vam se ta osoba ne sviđa. Što čini a što vas iritira i budi u vama negativne emocije. Možda vas podsjeća na nekog iz vaše prošlosti koga niste voljeli. Možda ima potpuno različit stil rada i drugačiji pristup poslu nego što je vaš. Možda je komunikacijski stil te osobe potpuno drugačiji od vašeg. Kad utvrdite razlike koje postoje među vama, lakše ćete razumjeti tu osobu. A razumjeti nekog tko je različit od nas, prvi je korak ka izgradnji skladnih odnosa sa ljudima koji nas okružuju.

2. Pokušajte se povezati
Možda vam se neke karakterne osobine ne sviđaju. Ali, velika je vjerojatnost da ta osoba ima i dobrih osobina. Razmislite koje su to, to će vam pomoći da budete empatični. Možda je osoba koja vam se ne sviđa pod velikim stresom, možda ima loš privatni život pa svoje frustracije donosi na posao jer ih nije sposobna odvojiti te dvije sfere svog života. Odvojite dio svog vremena i provedite ga s tom osobom. Možda vam to neće biti ugodno druženje, ali će sigurna sam, pomoći da bolje upoznate i shvatite tu osobu. A možda se i ugodno iznenadite kad otkrijete da imate i dosta zajedničkih interesa. Ili možda, da ste ponašanje te osobe shvaćali osobno, a ona nije uopće imala takvu intenciju.

3. Upravljajte svojim emocijama
Uvijek vodite računa o tome da je odbojnost snažna emocija i ju je vrlo teško prikriti. Ako i pazite na izbor riječi, vaša će neverbalna komunikacija slati vrlo jasne poruke. Takva je situacija samo korak do konflikta, koji, sigurna sam želite izbjeći. Stoga držim da je najvažnije utvrditi razloge zbog kojih vam se netko ne sviđa i pokušati prevladati razlike. To će biti još jedan poticaj za rast vašeg samopouzdanja. Ponekad će vam se činiti da je trud koji ulažete uzaludan, ali će svaki pomak ka boljim odnosima biti vaša nagrada za zrelost i mudrost koji ćete iskazati.
Tolerirati i prihvaćati različitost je dio našeg asertivnog ponašanja koji će nam pomoći da se lakše uklopimo u okolinu u kojoj se krećemo, a s ljudima koji nas okružuju izgradimo odnose koji će se temeljiti na međusobnom uvažavanju. Ako ponekad takva reakcije i izostane, prihvatimo to kao spoznaju da pojedini ljudi nisu sposobni kontrolirati svoje loše ponašanje. Najvažnije je ipak da vi ne pripadate toj grupi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s