Budi zapažen i zapamćen…budi fejs !

HEJ, VI IZ PULE!

KOMUNIKACIJSKA RADIONICA POSEBNO ZA SREDNJOŠKOLCE

RAZVIJTE  VJEŠTINE KOJE ĆE VAM TREBATI NA MATURI I NA FAKULTETU!!!

Kada: 29. rujna 2012.                 Gdje: Gradska knjižnica i čitaonica – Pula

Trajanje: 10.00 – 13.00 sati       Cijena: 200 kn

Prijave: 095 88 24 445 / neda.fleur.janovski@gmail.com

Moj fejs: neda fleur janovski

Dođi na radionicu i nauči: 

@ Zašto nam je komunikacija važna

@ Kako razviti svoj komunikacijski stil

@ Kako biti uvjerljiv u prezentiranju

@ Kako pobjediti strah i tremu

@ Kako koristit glas i tijelo

@ @ Kako samouvjereno nastupati

He, he…već vas vidim kako se mrštite na samu pomisao da se morate dignuti u subotu rano i već u deset biti u knjižnici. Znam da bi radije spavali, pogotovo u subotu kad nema škole.

Ipak, dajte za ovaj put napravite iznimku i dođite. OK, evo tri dobra razloga:

  • Svi bi mi htjeli da nam nastup bude sigurniji: u školi, na kavi, u disku, općenito u društvu
  • Svi bi mi htjeli da u pravom trenutku nađemo baš onu pravu riječ ili rečenicu s kojom ćemo moći izraziti baš ono što mislimo i osjećamo
  • Svi bi mi htjeli da nam se grlo ne stegne i srce divljački ne lupa kad pred nekim moramo govoriti.

Što nas najviše priječi da tako i bude? Uglavnom strah. Strah od svega i svačega: da ne ispadnemo bedasti, da će nam se smijati, da ćemo zaboraviti što smo htjeli reći, da ćemo pasti u nesvijest, da će nam srce iskočiti iz grla, da će svi vidjeti kako nam se ruke tresu, a noge klecaju. Sve su to normalne ljudske reakcije i svi smo se ponekad našli u takvoj situaciji.

Koliko puta vam se dogodilo da ste se odlično spremili, sve naučili, a kad ste trebali govoriti ili odgovarati niste mogli izgovoriti niti polovicu onog što ste znali? A mogli ste dobiti bolju ocjenu, ostaviti bolji dojam. Jednostavno vas je strah blokirao.

Meni se to dogodilo prije četiri godine u Opatiji. Držala sam seminar za 350 ljudi i u jednom trenutku mozak mi je zablokirao. Totalni blackout. Nisam se mogla sjetiti jedne riječi koja mi je bila bitna da nastavim rečenicu. I ništa se strašno nije dogodilo. Rekla sam ljudima da mi je mozak malo zastao (valjda mu se spavalo) pa se cijela dvorana uključila u traženje riječi koja mi je nedostajala, ja sam se u međuvremenu odblokirala, svi smo se smijali i na kraju je bilo zabavno.  Sve je stvar vježbe. Tako ćemo i mi u subotu vježbati. Da budete sigurniji, samosvijesniji, staloženi.

Kako ćemo raditi? Svi koji me poznaju, a nadam se da ćete to biti i vi, znaju da volim raditi na zabavan način. Volim da sve bude funky, da učimo s lakoćom i da vam bude ugodno. Kao doma. Volim kad razgovaramo,  družimo se i kroz zajedničko druženje učimo i naučimo. Želim upoznati svakog od vas, jer smo svi mi različite osobe i svako ima svoj način. Zato ćemo i raditi u malim grupama.

Evo i kratko o meni: komunikacija je moje zanimanje i moj život. Tako je i rad s ljudima dio mog života. Na svaki način. Volim raditi s mladim ljudima pa često predajem na fakultetima. Volim raditi i sa srednjoškolcima, jer volim način kako razmišlja i funkcionira facebook generacija. Do sada  sam održala oko 350 različitih treninga, radionica i seminara. Završila sam Fakultet političkih znanosti i Glazbenu akademiju. Zato je glazba, pored ovog što radim, drugi najvažniji dio mog života. Slušam sve, ali ipak najviše Metallicu, Iron Maiden i Dire Straitse, a posebno Marka Knopflera koji svira upravo dok ovo pišem.

Dođite, ne spavajte, usavršite se i budite najbolji!

PS. kad završimo s radionicom, možemo onda na kavu u moj omiljeni kafić u Puli.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s